Wat is een link? En waarom is het belangrijk? - Intelligent Online (2024)

De betekenis van het begrip ‘link’

Het begrip ‘link‘ wordt in de context van het internet vaak gebruikt, maar wat betekent ‘link’ eigenlijk precies? Een link, ook wel een hyperlink genoemd, is een klikbare tekst, afbeelding of knop op een webpagina. Als je hierop klikt, wordt je naar een andere webpagina geleid. Dit kan een webpagina zijn op de website waarop je je al bevond, maar het kan ook om een webpagina op een andere website gaan.

De verschillende soorten links

Er bestaan verschillende soorten links.

  • Interne links: dit zijn links die je op je eigen website plaatst en die verwijzen naar een andere pagina binnen je website. Door deze links te gebruiken, hou je je bezoekers langer op je website. Dit kan tot een hoger aantal conversies leiden.
  • Externe of outbound links: dit zijn links op je eigen website die naar een pagina op een andere website leiden. Dit is bijvoorbeeld nuttig als je je bezoekers wilt voorzien van aanvullende informatie die niet op je eigen website staat.
  • Backlink of inboundlink: hiervan is sprake als een andere website naar jouw website linkt. Websites zullen dit doen als ze de informatie op jouw website waarderen en met hun eigen bezoekers willen delen.

De invloed van links op de SEO score

Hoe vaker er naar jouw website wordt gelinkt, hoe hoger je SEO positie en hoe hoger je website in de Google zoekresultaten wordt weergegeven. Het is echter wel belangrijk dat deze links op een eerlijke, natuurlijke manier worden verkregen: als je links koopt of ruilt, kan dit averechts werken en tot een lagere SEO score leiden. Wil je meer weten over SEO optimalisatie? De SEO specialisten van Intelligent Online ontwikkelen graag een gepersonaliseerde SEO strategie voor je.

Wat is een link? En waarom is het belangrijk? - Intelligent Online (1)

Wat is een link? En waarom is het belangrijk? - Intelligent Online (2024)

FAQs

Wat is een link? En waarom is het belangrijk? - Intelligent Online? ›

Een link, ook wel een hyperlink genoemd, is een klikbare tekst, afbeelding of knop op een webpagina. Als je hierop klikt, wordt je naar een andere webpagina geleid. Dit kan een webpagina zijn op de website waarop je je al bevond, maar het kan ook om een webpagina op een andere website gaan.

Waarom is linkbuilding zo belangrijk? ›

Linkbuilding is een cruciaal SEO-proces om verwijzingen naar je website te krijgen. Het verbetert organische posities, verhoogt organisch en verwijzingsverkeer, en verhoogt autoriteit met interne en externe links.

Wat is een hyperlink en waar wordt het voor gebruikt? ›

Een hyperlink is een woord, zin of afbeelding die is gekoppeld aan een ander document of website. Als je op de hyperlink klikt, ga je naar het andere document of de andere website. Hyperlinks worden gebruikt om te navigeren op het internet.

Wat is een page link? ›

Een linkpagina, ook wel webindex of webportaal genoemd, is een website met als voornaamste doel het verwijzen (hyperlinks) naar andere websites. Het is een catalogus van links naar andere websites op internet. Deze links worden ondergebracht in een boomstructuur van categorieën.

Hoe kan ik een link maken? ›

Een hyperlink naar een locatie op internet maken

Selecteer de tekst of afbeelding die u als hyperlink wilt weergeven. Koppeling. U kunt ook met de rechtermuisknop op de tekst of afbeelding klikken en in het snelmenu op Koppeling klikken. In het vak Hyperlink invoegen typt of plakt u de koppeling in het vak Adres.

Waarom is een website zo belangrijk? ›

Je website als informatiebron

Je website is een informatiebron voor degene die dit nodig heeft. Jouw website is dé plek waar klanten, medewerkers en partners alles kunnen vinden wat ze nodig hebben. Het is jouw digitale centrum waar alle informatie beschikbaar is.

Wat is belangrijk voor een goede website? ›

Een goede website moet ruwweg aan de volgende eisen voldoen:
  • Hij moet er professioneel uitzien.
  • Je site moet ook mobiel goed werken.
  • De bezoeker moet binnen enkele seconden snappen wat hij op je site kan 'halen'
  • Je site moet vindbaar zijn in zoekmachines.
  • Je site moet snel laden: bezoekers haken anders direct af.
Oct 19, 2018

Hoe ziet een link er uit? ›

Hoe ziet een link eruit? Een link is een stukje tekst; vaak in een andere kleur dan de bodytekst en onderstreept–hyperlink. Standaard wordt voor een link de kleur blauw gebruikt, maar elke andere opvallende kleur voldoet ook. De gebruiker herkent het al snel als een link.

Hoe wordt een hyperlink ook genoemd? ›

Een hyperlink wordt doorgaans simpelweg 'link' genoemd.

Wat is een HTML link? ›

De letters HT in de afkorting HTML staan voor Hypertext. En met het woord hypertext worden klikbare woorden (links) bedoelt in een stuk tekst. Deze hyperlinks zorgen ervoor dat het World Wide Web vanaf verschillende locaties aan elkaar gekoppeld is.

Is URL hetzelfde als link? ›

Een URL is een link naar een webpagina, bestand of resource op het internet.

Wat betekent een link maken? ›

Een link maken wil zeggen dat je een link op je blog plaatst die verwijst naar een andere blog of website.

Wat is een goede URL? ›

De URL moet beschrijvend en zinvol zijn. Vermijd rare cijfers en karakters De lengte van de URL kun je het beste 3 tot 5 woorden lang houden. Voor de URL structuur wordt het gebruik van underscore '_' als scheidingsteken niet aanbevolen.

Hoe stuur je een link naar iemand? ›

  1. Open Chrome. op je Android-apparaat.
  2. Ga naar een pagina die je wilt delen.
  3. Tik op de adresbalk Delen. Naar je apparaten sturen. ...
  4. Selecteer een apparaat waar je de pagina naartoe wilt sturen. ...
  5. Op het geselecteerde apparaat krijg je een melding over de pagina die je met jezelf hebt gedeeld.

Hoe maak je een link in WhatsApp? ›

Universele links zijn de voorkeursmethode om te linken naar een WhatsApp-account. Gebruik https://wa.me/<number> waarbij <number> een volledig telefoonnummer is in internationale notatie. Gebruik geen haakjes, streepjes, plustekens en voorloopnullen in het telefoonnummer in internationale notatie.

Wat is linkbuilding strategie? ›

Linkbuilding is een strategie binnen zoekmachineoptimalisatie (SEO) die gericht is op het verkrijgen van kwalitatieve en relevante externe links (backlinks) naar jouw website.

Hoe belangrijk is een website voor een bedrijf? ›

Een eigen website maken is onmisbaar geworden voor elke onderneming, ook al heb je maar een eenmanszaak of een simpele winkel. Met je website kan je nieuwe klanten lokken, je dienstverlening (en dus ook je omzet!) verhogen, of een platform creëren voor klanten en werknemers als onderdeel van je zakelijke processen.

Wat zijn de voordelen van SEO? ›

Een van de grootste voordelen van SEO is de toename van (gratis) zichtbaarheid in zoekmachines. Door jouw website te optimaliseren met relevante zoekwoorden en kwalitatieve content, verschijn je hoger in de zoekresultaten, wat de kans vergroot dat potentiële klanten jouw website bezoeken.

Wat is belangrijk voor SEO? ›

Zoekwoordenonderzoek is onmisbaar als je gericht aan de slag wilt gaan met SEO. SEO beslaat grofweg drie takken: techniek, content en autoriteit. Alle drie deze onderdelen zijn belangrijk om aan te werken. En als je het ons vraagt, loont het altijd om aan zoekmachineoptimalisatie te doen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kimberely Baumbach CPA

Last Updated:

Views: 5724

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kimberely Baumbach CPA

Birthday: 1996-01-14

Address: 8381 Boyce Course, Imeldachester, ND 74681

Phone: +3571286597580

Job: Product Banking Analyst

Hobby: Cosplaying, Inline skating, Amateur radio, Baton twirling, Mountaineering, Flying, Archery

Introduction: My name is Kimberely Baumbach CPA, I am a gorgeous, bright, charming, encouraging, zealous, lively, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.