Trots op Almere met eigen koekje (2024)

Algemeen

STAD CENTRUM - Na Weesper Moppen, Bossche Bollen en Haagse Hopjes is er nu ook het ‘Almeers Geheimpje’. Deze ambachtelijke lekkernij is het nieuwste streekproduct van Nederland en is op en top Almeers. Afgelopen donderdag presenteerde reclamebureau MDA Creatie in de bibliotheek aan het Stadhuisplein het nieuwste product wat Almere ‘op de kaart’ moet zetten.


Het is de bedoeling dat Almeerders trotser worden op hun stad. De Almeerse Geheimpjes zijn krokante hazelnootkoeken, voorzien van een kaartje met daarop een leuk weetje (geheimpje) over Almere. “Erg lekker!” vindt actrice, presentatrice, radio-dj en sinds anderhalf jaar Almeerder, Tanja Jess. Zij ontving het eerste officiële Almeerse Geheimpje. Raguel Kluin van Almeerse Geheimpjes: “Archeologische vondsten in de regio tonen aan dat hier duizenden jaren geleden hazelnootbomen voorkwamen.”
In 2009, tijdens de manifestatie ‘De Smaak van Almere’, ontwikkelden leerlingen van het Oostvaarders College een vierkante zandkoek met stukjes hazelnoot. Ondernemers besloten om samen met Bakker Bart in Almere Haven de koek op de markt te brengen. En om de bewoners en bedrijven meer bij de stad te betrekken, kwam er bij elke koek een kaartje met een weetje over Almere.
Kluin roept bewoners op om hun eigen geheimpje te e-mailen naar contact@almeersegeheimpjes.nl. “Denk aan wetenswaardigheden op gebied van geschiedenis, cultuur, levensstijl, natuur of architectuur. De beste inzendingen zullen volgend jaar met naam en wijk van de inzender terug te vinden zijn op de kaartjes bij de koeken.”
Voor de eerste productie van de koeken is gewerkt met verschillende geheimpjes van leerlingen van Oostvaarderscollege, VVV Almere, Almere City Marketing en ondernemers uit Almere. Kluijn: “Alles van het koekje, inclusief de verpakking, komt uit Almere.” In maart 2011 is in het stadshart van Almere de officiële landelijke lancering. Het product is nog in ontwikkeling en is vanaf eind november of begin december te koop. De exacte verkooppunten worden nog bekendgemaakt.

Trots op Almere met eigen koekje (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg Kuvalis

Last Updated:

Views: 6295

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg Kuvalis

Birthday: 1996-12-20

Address: 53157 Trantow Inlet, Townemouth, FL 92564-0267

Phone: +68218650356656

Job: IT Representative

Hobby: Knitting, Amateur radio, Skiing, Running, Mountain biking, Slacklining, Electronics

Introduction: My name is Greg Kuvalis, I am a witty, spotless, beautiful, charming, delightful, thankful, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.