The Last of Us (2023) | ČSFD.cz (2024)

Videa (12)

VÍCE

Recenze (429)

VÍCE

T2

1.Séria - Hru som nehral, tak som nebol zhýčkaný predlohou ale tento výsledok čo vznikol pod ospevovaným Mazinom (scénarista skvostov ako Vo štvorici po opici 2, Superhrdina, Scary Movie 4) asi ani nemohol dopadnúť horšie. Nepomôžem si ústredná dvojica mdlá aj po poslednom diely, vôbec ma ich trampoty, či ich úžasne dialógy nezasiahli. Hlavne dievčina nestriasla zo seba tú otravnosť a oplzlosť, fakt zlý casting. Celkovo prejav ktorejkoľvek postavy nebol nejak zaujímavo výrečný, pútavý... Prostredie, triky, či akcia je všetko nevýrazné. V každom ohľade sme to už mali o hodne lepšie už vo Walking Dead pokiaľ to tam tiež úplne nedomrvili od 6.série. Nuž pre len mňa sklamanie. /35%/()

Morholt

všechny recenze uživatele

Hru neznám, ale co jsem tak pochopil, tak je to o tom dostat se z bodu A do bodu B a postřílet cestou co nejvíc zombíků i lidského odpadu. A v podstatě o to samé se snaží i seriál. Jen tomu chybí ti zombíci. Ne že by se tu žádní neobjevili, ale když to vezmu na stopáž, tak tu houbovaté mrchy strávily tak 15 minut čistého času. A to je docela málo. Hodně se tu o nich mluví, to zase jo. Dozvíme se kde všude nejsou anebo že někde jinde jich jsou mraky. Jenže já chci od něčeho, co se vydává za akční horor, trošku víc. Lidští padouši se tu sice vyskytují častěji, ale ani z jejich strany to není žádná hitparáda. Každopádně tvůrci se rozhodli, že budou klást důraz na postavy, což je vzhledem k žánrovému zařazení chyba, ale budiž. Dalo by se to. Jenže to by ty postavy musely být nějak zajímavé. Všichni sice prskají nad hom*o románkem dvou padesátníků, ale po hříchu to byl asi jediný díl s důrazem na vedlejší postavy, který měl punc osobitosti. Jinak to byly opsané šablony. No ale abych jen nekritizoval, tak musím ocenit houbáky, kteří byli fakt povedení a o to větší je škoda, že se ukazovali tak málo. Procházky opuštěnými městy jsou působivé a pokud jsou ty prachy někde vidět, tak je to tady. A nakonec se povedl i casting. Pedro Pascal už je jistota a Bella Ramsey sice asi nikdy nebude předmětem vlhkých snů, ale troufám si říct, že herečka z ní roste mimořádná. Celkově mi z toho vychází čistý průměr a druhou řadu si nejspíš nechám ujít. 50%()

Reklama

Happens

všechny recenze uživatele

Až na ten jeden absurdně zbytečný díl s párečkem gayů, který si scénáristi vycucali z prstů, aby to ještě více udělali společensky přijatelným seriálem(?), to byl nářez. Absolutní nářez! Tak jak to známe ze hry. Trochu se to ztratila akce, ta je tu spíš lyrická, nežli epická jak ve hře, chybí i lekačky. Nicméně příběh je natolik silný, že i tak pevně drží s celou tou charakterově silnou cestou za možností léčby zombie postapokalyptického světa.()

Soundtrack

všechny recenze uživatele

Části s nakaženými byly fakt skvělé, ale většina "rodinných" scén mezi Pedrem a Bellou mi přišly takové nemastné neslané, respektive už hodněkrát viděné. Což je problém, když tvoří velkou část stopáže. Nemůžu porovnávat s hrou, ale čekal jsem prostě lepší příběh a co se týče atmosféry, tak ani ta v seriálu nebyla nic speciálního. Třeba téma kanibalismu bylo lépe zpracované v TWD, které jinak moc nemusím. Určitě ale nejde o špatný seriál, hodnotím mezi 3-4*, ale přikláním se k nižšímu kvůli nenaplněnému potenciálu.()

Marceloo

všechny recenze uživatele(k tomuto seriálu)

Pre mňa jedno z najväčších sklamaní posledných rokov. To, čo začne ako vynikajúci postapo seriál s dôrazom na tie najmenšie detaily, sa postupne mení na únavnú a v mnohých prípadoch extrémne iritujúcu drámu, v ktorej sa tvorcom nedarí budovať to, čo si zaumienili. V každej epizóde ubúda napätie, pre hororového fanúšika sa dej stáva predvídatelným (v ôsmej epizóde s vyhladovanou komunitou mi bolo z toho scenáristického amatérizmu až do plaču) a je to jednoducho len blúdenie dvoch nezranitelných postáv, ktoré v prvej polovici aspoň trochu oživila prítomnosť netvorov, ktorí ale v druhej polovici záhadne vymizli. Samozrejme nekritizujem všetko, pretože aj napriek tomu, že mi vela vecí vadilo, čo sa týka výpravy, castingu alebo masiek, ide o súčasnú špičku seriálovej tvorby. Keď sa ale pozriem na to, že napríklad minuloročný virálny hit Wednesday, ktorý je cielený na tínedžerov, má lepšie hodnotenie než tento velkolepý projekt, nemôžem napísať, že je úspechom.()

Galerie (323)

VÍCE

Photo © HBO

The Last of Us (2023) | ČSFD.cz (1)

Zajímavosti (132)

VÍCE

  • Když Ellie (Bella Ramsey) jí sendvič, je v průběhu střihů nakouslý vždy z jiné strany.(willy1)
  • Henry (Lamar Johnson) a Sam (Keivonn Woodard) sú súčasťou skupiny z Kansas City, ale zdá sa, že sú pred nimi na úteku. Vo videohre sú súčasťou samostatnej skupiny, ktorá sa zatúlala do mesta a hľadala zásoby, než bola prepadnutá.(molcan2)
  • Keď Tommy (Gabriel Luna) prechádza okolo horiaceho domu, hovorí: "To je Jimmyho dom." Vo videohre Jimmy býva vedľa Joela a Sarah a je vlastne prvým nakazeným, s ktorým sa v hre stretnete. (Vo videohre sa horiaci dom nazýva "Lewisova farma".)(molcan2)
The Last of Us (2023) | ČSFD.cz (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Annamae Dooley

Last Updated:

Views: 5954

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Annamae Dooley

Birthday: 2001-07-26

Address: 9687 Tambra Meadow, Bradleyhaven, TN 53219

Phone: +9316045904039

Job: Future Coordinator

Hobby: Archery, Couponing, Poi, Kite flying, Knitting, Rappelling, Baseball

Introduction: My name is Annamae Dooley, I am a witty, quaint, lovely, clever, rich, sparkling, powerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.