Arles - Gids Toerisme & Recreatie (2024)

Breng uw vakantie tot leven!

Gids voor toerisme, vakantie & weekend in de Bouches-du-Rhône

Arles - Gids Toerisme & Recreatie (4)

8.3

88


Virtueel bezoek

Toevoegen aan favorietenUit favorieten verwijderen

Aan de rondreis toevoegenUit de rondreis verwijderen

Arles - Gids Toerisme & Recreatie (5)

Arles - Gids Toerisme & Recreatie (6)

Arles - Gids Toerisme & Recreatie (7)

Arles - Gids Toerisme & Recreatie (8)

Arles - Gids Toerisme & Recreatie (9)

Arles - Gids Toerisme & Recreatie (10)

Arles - Gids Toerisme & Recreatie (11)

Arles - Gids Toerisme & Recreatie (12)

Arles, Kunst- en Geschiedenisstad, is bekend om haar antieke en romaanse stadswallen. De stad heeft heel wat monumenten op de werelderfgoedlijst van de UNESCO: het Romeins amfitheater (de arena's); het antieke theater; de Alyscamps, een laan met sarcofa*gen; de Cryptoportici, een netwerk van ondergrondse galerijen, dat het antieke forum ondersteunt; de Thermen van Constantijn, het portaal en het Saint-Trophimeklooster. De Saint-Trophimekerk, van romaanse architectuur, is een belangrijke pleisterplaats op de route naar Santiago de Compostella.

In Arles vindt men een grote keuze aan musea zoals het museum van het antieke Arles en de antieke Provence, het Museon Arlaten (traditionele kunst en Provençaalse cultuur), het Réattumuseum (hedendaagse kunst), het museum van de Camargue.

Vele plekjes in de stad, zoals de tuin van het gezondheidshuis (Van Goghruimte), het forumplein, de oevers van de Rhône of de arena's zijn door de beroemde schilderijen van Gogh vereeuwigd toen hij in Arles verbleef. In de stad kan men een Van Goghcircuit volgen met borden waarop de werken voorgesteld worden, op de plaatsen, die hem daartoe geïnspireerd hebben.

De stad ligt aan de poorten van de Camargue en heeft haar tradities bewaard;: het feest van de Gardians, het Kostuumfeest of de ferias van Pasen en de rijst, de corridas in de arena's. Arles is ook de hoofdstad van de fotografie en organiseert de internationale fotografieontmoetingen, een beroemd evenement met tentoonstellingen, avonden en colloquia, gewijd aan deze kunst.

Aanvullende informatie

Arles

Arles, qua oppervlakte de grootste gemeente van Frankrijk, is gelegen in de Provence-Alpes-Côte d'Azur, in het hart van het departement Bouches-du-Rhône. De belangrijkste toeristische stad, het ligt ongeveer dertig kilometer van Nîmes, de historische Camargue.

Gelabeld Stad van Kunst en Geschiedenis, Arles was in de ijzertijd een van de belangrijkste steden van het land voordat hij een belangrijke site van de Romeinse Gallië onder Julius Caesar. Gehecht aan Frankrijk in de zestiende eeuw, is de stad blijven evolueren door de eeuwen heen. Arles, een wijnbouwstad, richt zich tegenwoordig vooral op toerisme en fotografie en onthult zijn bezoekers een belangrijk historisch en oud erfgoed, waarvan een deel is geclassificeerd als UNESCO-werelderfgoed.

Levendig, de Camargue stad is ook populair om zijn intense en sterk ontwikkelde culturele leven, dat het hele jaar door evenementen biedt. Gehecht aan de Provençaalse en Camargue tradities, de stad van Arles blijft een aantal oude producties zoals beeldjes voor kerststallen te behouden. Sommige AOC getuigen van de rijkdom van de gastronomie, zoals de Camargue stier gewaardeerd in gardianes of olijfolie uit Baux de Provence en de Camargue rijst.

Te zien, te doen

De speerpunt van het Arlesiaanse toerisme, het Romeinse erfgoed en de Romaanse stad staan ​​volledig op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Acht monumenten zijn dus betrokken, te beginnen met het Romeinse amfitheater. Gebouwd rond 80 voor Christus, is het ook geclassificeerd als een historisch monument. Het is volledig gerestaureerd en is het meest bezochte monument van de stad en er worden nog steeds vele shows gehouden. Het Romeinse theater dateert uit dezelfde periode en is nog steeds te bezoeken als historisch monument. Er zijn overblijfselen van de verzegeling van het zwanenaltaar in het hart van het orkest of twee kolommen die doen denken aan de honderd anderen die het tafereel hebben gedecoreerd. Net als het amfitheater wordt het nu gebruikt als een locatie voor shows.

Romeinse baden uit de vierde eeuw voor Christus, de thermen van Constantijn vinden plaats aan de oevers van de Rhône. Geklasseerd als historische monumenten, presenteren ze nog steeds het caldarium en zijn zwembaden, evenals delen die nog niet zijn doorzocht. Resten van het oude Romeinse forum overleven in de stad met het heden van geclassificeerde cryptoportiques.

Romaanse bouw, de kerk van St. Trophime is ook een oud overblijfsel. Geclassificeerd als een historisch monument en werelderfgoed, het onthult een architectuur die teruggaat tot de twaalfde eeuw, die plaatsvindt op de overblijfselen van een basiliek van de vijfde eeuw. Gotische elementen werden vervolgens toegevoegd, vooral aan het bed. Binnen kunt u de Aubusson-wandtapijten uit de 17e eeuw bewonderen die zijn geclassificeerd als historische monumenten en die elementen uit het leven van de Maagd vertegenwoordigen. De wallen van het Romeinse castrum en de Romeinse exedra maken ook deel uit van dit erfgoed.

Beschouwd als een van de oudste religieuze gebouwen van Arles, is de abdij Saint-Cesaire een voormalig vrouwenklooster gesticht in de 6e eeuw. Het gebouw dat ook een paleochristische basiliek onthult, is geclassificeerd als een historisch monument.

Andere belangrijke kerken zijn te vinden in Arles, zoals het Major Monument en de UNESCO. Opgedragen aan een oude romaanse tempel in de vijfde eeuw, werd het in de twaalfde eeuw aangepast voordat het in het midden van de zestiende eeuw werd opgericht als collegiale kerk. Het onthult prachtige elementen van Romaanse stijl, evenals een gevel in Lodewijk XIII-stijl. Ook genoemd, de Saint-Julien kerk werd herbouwd in de zeventiende eeuw en dient als een locatie voor shows en tentoonstellingen. Gotische stijl, de school van de dominicanen dateert uit de late vijftiende eeuw en is nu buiten gebruik gesteld. Geclassificeerd, het kan nog steeds worden bezocht vandaag.

Verschillende musea van groot belang vinden plaats op Arles, zoals het Réattu-museum. De site, gehuisvest in de voormalige priorij van het grote ziekenhuis van de zeventiende eeuw, onthult collecties van de gelijknamige Arlesiaanse schilder, evenals tekeningen van Pablo Picasso. Het museum richt zich ook op fotografie en architectuur.

Archeologisch museum, het departementale museum Arles Antique onthult alle archeologische collecties die zijn ontdekt op Arles.

De Van Gogh Foundation is gewijd aan de gelijknamige schilder en biedt werken van de Nederlandse schilder, maar ook hedendaagse schilderijen.

Een etnografisch centrum, het Museon Arlaten werd in de 19e eeuw gecreëerd door Frédéric Mistral. In renovatie tot 2019 onthulde hij zijn collecties op andere locaties in de stad.

Geclassificeerd of geregistreerd bij de historische monumenten, verschillende herenhuizen uit de Renaissance of de klassieke periode vinden plaats in de stad. Bijvoorbeeld het hotel Courtois de Langlade, tegenwoordig zetel van de subprefectuur, de Rotonde die nu dient als protestantse tempel of de glasblazerij van Trinquetaille in de achttiende eeuw.

Vijf natuurreservaten vinden ook plaats op het grondgebied van Arles, die van Camargue, Cossouls van Crau, moerassen van Vigueirat, L'Illon en Tour du Valat.

Recreatieve activiteiten

AchternaamSoort activiteitTariefWoonplaats
Skip-the-line ticket Abdij Montmajour - Arles (40 min van Avignon)Cultuur en pedagogiek6€ Arles

Bezienswaardigheden

Informatiepunten

VVV kantoor van Arles

Monumenten

Abdij van Montmajour

Antiek Theater van Arles

Arena van Arles

Brug Van-Gogh

Kathedraal Saint-Trophime

Kerk Saint-Julien

Kerk Sainte-Anne

Kerk van Dominicains

Obelisk van Arles

Protestantse Tempel van Arles

Thermen van Constantin

Vuurtoren van Beauduc

Vuurtoren van Faraman

Natuurgebieden

Eiland van Cappe

Landtong van Beauduc

Vijver Redon

Vijver Sainte-Anne

Vijver van Beauduc

Vijver van Fangassier

Vijver van Faraman

Vijver van Galère

Vijver van Grand Rascaillan

Vijver van Grande Palun

Vijver van Landre

Vijver van Meyranne

Vijver van Vaisseau

Recreatiegebieden

Museum Camarguais

Museum Museon Arlaten

Museum Réattu

Museum van Arles Antique

Strand van Piémançon

Vervoersmogelijkheden

Station van Arles

Voorstellingszalen

Cargo de Nuit

Theater van Calade

Theater van Pays d'Arles

Evenementen en vieringen

De markt wordt gehouden op woensdag- en zaterdagochtend en is een van de grootste in de Provence.

De traditionele Oursinades worden elk jaar rond 23 maart gehouden, vlakbij de beroemde Van-Goghbrug en langs het Arles kanaal in Bouc. Feestelijke dag, proeverij van zee-egels en witte wijnen uit de regio Arles.

Er vinden twee feria's plaats op Arles, tijdens het paasweekend en de tweede in september.

Op 1 mei is het feest van de bewakers het toneel van de verkiezing van de koningin van Arles om de drie jaar.

Begin mei organiseert de stad het internationale festival voor naaktfotografie.

Jazz in Arles vindt plaats medio mei.

Begin juli vinden de internationale fotografiebijeenkomsten van Arles, die in 2019 hun 50-jarig jubileum vieren, plaats, evenals Voies off, het off-photo festival (tot eind september).

Half juli biedt het Festival des Suds een week vol muziek.

Ontdek eind augustus Arelate, de Romeinse tijd van Arles en het Peplum-festival (in het oude theater).

Maak in september plaats voor het Paarden- en Gourmet Camargue-festival en het Rijstoogstfestival.

Half september, de keramiekmarkt Arles: 33 pottenbakkers van alle technieken zullen aanwezig zijn: beeldhouwkunst, steengoed, raku, geglazuurde klei, serviesgoed, sieraden, porselein, gemengde klei... Veel animaties over de hele aarde.

Eind oktober wordt het Harpfestival gehouden.

Ontdek van eind november tot begin januari de santonniersbeurs.

Funny Christmas in december onthult een ambachtsmarkt en entertainment.

Gedetailleerde informatie

Arles FotofestivalEen internationaal fotofestivalVan 1 juli tot 29 september 2024
Paas FeriaEen volksfeest rond stierengevechten, dat jaarlijks duizenden toeschouwers trektMaart 2025

Foto's

Arles - Gids Toerisme & Recreatie (16)

Arena's van Arles

Zie foto

Arles - Gids Toerisme & Recreatie (17)

het oude theater

Zie foto

Arles - Gids Toerisme & Recreatie (18)

Van-Goghbrug

Zie foto

Arles - Gids Toerisme & Recreatie (19)

de kathedraal Saint-Trophime

Zie foto

Arles - Gids Toerisme & Recreatie (20)

Oursinades van Arles

Zie foto

Arles - Gids Toerisme & Recreatie (21)

stadhuis

Zie foto

Arles - Gids Toerisme & Recreatie (22)

de stad

Zie foto

Arles - Gids Toerisme & Recreatie (23)

Place de l' Town Hall

Zie foto

Arles - Gids Toerisme & Recreatie (24)

De stad

Zie foto

Arles - Gids Toerisme & Recreatie (25)

De stad

Zie foto

Arles - Gids Toerisme & Recreatie (26)

De stad

Zie foto

Arles - Gids Toerisme & Recreatie (27)

De stad

Zie foto

Arles - Gids Toerisme & Recreatie (28)

Het interieur van de Saint-Trophime-kathedraal

Zie foto

Arles - Gids Toerisme & Recreatie (29)

Het interieur van de Saint-Trophime-kathedraal

Zie foto

Arles - Gids Toerisme & Recreatie (30)

Het interieur van de Saint-Trophime-kathedraal Kathedraal van Trophime

Zie foto

Arles - Gids Toerisme & Recreatie (31)

Het interieur van de kathedraal Saint-Trophime

Zie foto

Arles - Gids Toerisme & Recreatie (32)

Het interieur van de kathedraal Saint-Trophime

Zie foto

Arles - Gids Toerisme & Recreatie (33)

Het oude theater

Zie foto

Arles - Gids Toerisme & Recreatie (34)

Affiche van de keramiekmarkt van Arles

Zie foto

Uitstapjes, recreatie en activiteiten in de buurt

Het ornithologische park van Pont de Gau, nabij Saintes-Maries-de-la-Mer, met bijna 1200 flamingo's, een onvergetelijke voetgangersroute.

Het psychiatrisch ziekenhuis van Saint-Paul-de-Mausole nabij Saint-Rémy, waar Van Gogh werd geïnterneerd en waar hij veel schilderijen schilderde.

Het moeras van Vigueirat biedt een ontdekking van de natuur aan de rand van de Camargue.

Het dorp Les Baux-de-Provence en de geluids- en lichtshow in het kasteel en de steengroeven.

De Saintes-Maries-de-la-Mer, de versterkte kerk en de bedevaart van zigeuners op 24 mei.

Aigues-Mortes, vroeger vertrek voor de kruistochten, de versterkte stad, de kwelders.

AvignonVolg de sporen van zijn prestigieuze verleden, van het Pausenpaleis tot de brug Pont St-Bénezet!
UzèsEerste hertogdom van Frankrijk
De brug van de GardEen meesterwerk uit de Oudheid
Baux-de-ProvenceFantastisch dorp, hooggezeten op de Alpillesketen

Restaurants

Le Parc Descordes9.610Restaurant Mediterrane keuken in Fontvieille15€ tot 35€ per persoonDe perfecte locatie voor uw evenementen. Rondleiding door de hypogea gereserveerd voor klanten.Ligt op 5.9km van Arles

Favoriet

Côté Mer109Restaurant Franse keuken in Fontvieille30€ tot 61€ per persoonRestaurant Côté Mer - La Bouillabaisse - 3 Menu's om uit te kiezenMenu plaat Bouillabaisse manier 30 €Bouillabaisse menu 49 € of 61 € (enkel op reservatie 48 uur op voorhand)Kindermenu 10 €Bouillabaisse mee te nemen 27 € per persoonLigt op 8.3km van Arles

Favoriet

La Cour des 2 Pins1010Restaurant Franse keuken in Fontvieille1450€ tot 22€ per persoonKom en ontdek onze tuin in de schaduw van de twee prachtige pijnbomen die ons terras domineren. Wij bieden een eenvoudig menu met verse producten, huisgemaakt ijs en zoete crêpes.Ligt op 8.4km van Arles

Favoriet

Alle restaurants rondom Arles

Kamers met ontbijt

Favoriet

Favoriet

Hotel de l'Anglais, Guesthouse9.22Huis met 4 slaapkamers in Arles195€ tot 232€ per tweepersoonskamerHotel de l'Anglais, Guesthouse ligt in Arles, op 6 minuten lopen van Amfitheater van Arles, en biedt accommodatie met een buitenzwembad, privéparkeren, een gedeelde lounge en een terras. Het pension met gratis WiFi ligt op ongeveer 38 km van…Ligt in Arles zelf

Favoriet

Vakantie-accommodaties

Holiday in Arles -Maison du Centre Historique8.91Huis voor 24 personen in Arles85 m², 4 slaapkamers980€ tot 1260€ per weekHoliday in Arles -Maison du Centre Historique ligt in het centrum van Arles, op nog geen 2 minuten lopen van Amfitheater van Arles en 37 km van station Avignon TGV en biedt gratis WiFi. Deze vakantiewoning ligt op 42 km van Parc des Expositions…Ligt in Arles zelf

Favoriet

7 en Arles9.01Huis voor 4 personen in Arles85 m², 2 slaapkamers1475€ tot 1720€ per week7 en Arles bevindt zich op maar een paar minuten lopen van Amfitheater van Arles, en is een accommodatie met 4 sterren, aantrekkelijk gelegen in het centrum van Arles. Gasten bij deze vakantiewoning hebben toegang tot gratis WiFi en een terras.…Ligt in Arles zelf

Favoriet

Holiday in Arles -Villa Jacuzzi9.21Villa voor 32 personen in Arles110 m², 4 slaapkamersHoliday in Arles -Villa Jacuzzi ligt in Arles, op 13 minuten lopen van Amfitheater van Arles en 37 km van station Avignon TGV, en biedt accommodatie met gratis WiFi, airconditioning, een tuin en een barbecue. Deze accommodatie biedt toegang…Ligt in Arles zelf

Favoriet

Alle vakantie-accommodaties rondom Arles

Campings

Camping L' Arlesienne6.42Camping in ArlesCamping L 'Arlesienne ligt in Arles en beschikt over WiFi, een tuin en een seizoensgebonden buitenbad met terras aan het zwembad. Het Amfitheater van Arles ligt nog geen 3 km verderop. Er is gratis privéparkeergelegenheid beschikbaar. De accommodatie…Ligt in Arles zelf

Favoriet

De herder9.812Camping in Arles65 standplaatsen op 1ha12€ tot 16€ per dag (2 pers / tent / auto)Familie camping, zeer schaduwrijk, dichtbij voorzieningen, in het hart van de Alpilles, een klein strand 20min.Ligt in Arles zelf

Favoriet

CAMPING SAINT GABRIEL ***7.51Camping in TarasconCAMPING SAINT GABRIEL *** heeft een restaurant en accommodatie met een seizoensgebonden buitenzwembad, een tuin en een gedeelde lounge. Amfitheater van Arles ligt op 13 km. De camping beschikt over zowel gratis WiFi als privéparkeren. Alle units…Ligt op 11.3km van Arles

Favoriet

Alle campings rondom Arles

Hotels

Hotel Du Forum8.6644Hotel in ArlesHôtel du Forum ligt in het hart van het oude centrum van de stad Arles, aan het beroemde Place du Forum. Het biedt hoogwaardige accommodatie in een elegant en net familiehuis. Het zwembad in de tuin blijft een oase van rust onder de Provençaalse…Ligt in Arles zelf

Favoriet

Hôtel Le Relais de Poste Arles Centre Historique8.5708Hotel in ArlesLe Relais De Poste is een hotel gevestigd in een voormalig koetshuis uit de 18e eeuw in het centrum van Arles. Naar de belangrijkste bezienswaardigheden van de historische stad is het slechts 3 minuten lopen. In alle ruimtes is gratis WiFi beschikbaar.…Ligt in Arles zelf

Favoriet

Hôtel de l'Amphithéâtre8.81165Hotel in ArlesKamer vanaf 75€Hôtel de l'Amphithéâtre is midden in de stad Arles te vinden, op slechts 200 meter afstand van het oude amfitheater. Deze accommodatie is gevestigd in een 17e-eeuws gebouw. U vindt er een modern interieur, een patio en een bagagedepot. Alle…Ligt in Arles zelf

Favoriet

Alle hotels rondom Arles

Verbonden artikelen

Arles

Arles Fotofestival

Een internationaal fotofestival

Gids van de Bouches-du-Rhône

Toplocaties en goede tips in de Bouches-du-Rhône

Provence

Streekgids - Toerisme en verblijf

Gids van Arles

Toerisme, verblijf en vakantie rondom Arles

Gemeente van Arles

Gedetailleerde toeristische informatie over de gemeente van Arles

Historische sites van Frankrijk

De grootste sites die getuigen van de geschiedenis van Frankrijk van de Oertijd tot nu

Steden in Frankrijk

De steden met hun bouwkundig en cultureel erfgoed

UNESCO werelderfgoederen in Frankrijk

De erfgoederen op de werelderfgoedlijst voor hun bijzondere universele waarde

Uitstapjes in de Bouches-du-Rhône

Tips voor uitstapjes en wandeltochten in de Bouches-du-Rhône

Foto's Arles

Foto's uit de categorie "Arles" bekijken en downloaden

Foto's van de Bouches-du-Rhône

Fotos van de Bouches-du-Rhône bekijken en downloaden

Hotels in de Bouches-du-Rhône

Een ruime keuze aan hotels, en tot 70% korting.

Vakantie-accommodaties in de Bouches-du-Rhône

Gîtes en gemeubileerd vakantieverhuur.

Kamers met ontbijt in de Bouches-du-Rhône

Kamers bij bewoners met een ontvangst op persoonlijke wijze.

Campings in de Bouches-du-Rhône

Openluchtaccomodaties.

Restaurants in de Bouches-du-Rhône

Regionale en internationale keuken, de sfeer en de menu's.

Recreatieve activiteiten in de Bouches-du-Rhône

Een groot aanbod op gebied van sport, welzijn, lekker eten en amusem*nt.

Uw vakantie

Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze diensten, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Meer informatie, en instellen

Uw account

Arles - Gids Toerisme & Recreatie (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Reed Wilderman

Last Updated:

Views: 5971

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Reed Wilderman

Birthday: 1992-06-14

Address: 998 Estell Village, Lake Oscarberg, SD 48713-6877

Phone: +21813267449721

Job: Technology Engineer

Hobby: Swimming, Do it yourself, Beekeeping, Lapidary, Cosplaying, Hiking, Graffiti

Introduction: My name is Reed Wilderman, I am a faithful, bright, lucky, adventurous, lively, rich, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.